Pressemeddelelse:

7 Maj 2014
Poster Helsingør.jpg

Kropsudfoldelse, kropsidealer, sundhed og normalitet er i fokus når Kvinderådet, søndag den 11. Maj, inviterer til en heldagsevent for hele familien på Kulturværftet i Helsingør. Som optakt til Nordisk Forum, og under overskriften ’Kultur, krop & køn’, vil der være både dans, debat, stand-up og musik for alle aldre og enhver smag.

Noget for hele familien

Borgmester Benedikte Kiær åbner arrangementet og derefter kan man bl.a. opleve Sille & Palle (kendt fra Ramasjang-programmet Rosa fra Rouladegade), spille børne-jazz. Uppercut Danseteater giver børn og barnlige sjæle danseundervisning i waacking, hip hop og breakdance. Dernæst er der intimkoncert med Annika Aakjær og den feministiske stand-up’er Sanne Søndergaard sørger for at vi får rørt lattermusklen.

Paneldebatten vil kredse om krop, køn og sexualitet, og man kan møde Kvinde kend din krop, ernæringsekspert Per Brændgaard, The Everyday Sexism Project Danmark og Projekt Lige Lyst. Panelet vil bl.a. debattere, hvordan nutidens skønhedsidealer påvirker vores krop og selvopfattelse, samt hvad en sund krop er, kontra en ’smuk’ krop? Deltag i debatten og bliv klogere på de kropsmyter der er om kvindekroppen, handicappedes sexliv og meget meget mere!

’HAN’ som deler vandende

Der vil være eksklusiv kunstomvisning med queer-performance kunstneren Miss Fish fra Warehouse 9 og lokalhistoriker Christian H. Donatzky. Sammen vil de fortælle om den mandlige havfrue ’Han’, der udfordrer og provokerer med sin tvetydige maskulinitet – og så endda lige overfor værftet!

Dagen slutter af med et brag af en koncert, hvor 14 Red Ladies, med Daimi og Jytte Abildstrøm, tager os tilbage i tiden med salonmusik og revyklassikere.

Arrangementet er gratis og alle er velkommen! I løbet af dagen vil der være kaffe, the, vand, croissanter og frugt til deltagerne. Der vil være mulighed for at købe mad i caféen. Kultur, krop & køn er arrangeret med støtte fra Region H.

For mere information, kontakt venligst Kvinderådet på 33 12 80 87 eller eventkoordinator Helena G. Hansen 31793173. Følg med på Facebook: https://www.facebook.com/events/229421760581555/ 


Niels Hemmingsens gade 10 Postboks 1069, 1008 Kbh. K Tel/fax.: 3312 8087/3312 6740
Udgiv indhold