Nordisk Forum 2014 – New Action on Women’s Rights

9 Juni 2014
NF14.png

Nordisk Forum er en stor fællesnordisk møde med fokus på fremtidens ligestilling og feminisme. det fandt sted i Malmø juni 2014.

 

Det var arrangeret af kviundeorganisationer fra civilsamfundet  Danmark, Finland, Island, Norge, Åland, Grønland, Færøerne og Sverige. Og det tiltrak mere end 15.000 forskere, politikere, interessenter og feminister fra hele verden. 

 

Nordisk Forum 2014 var den tredje af sin slag og havde overskriftenNew Action on Women's Rights. Målet var at genopfinde Norden som ligestillingens gode eksempel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nordisk Forum bygger videre på FN's Kvindekonvention og er indelt i 12 temaer. De kan læses via nedstående links 

 

 

 

 

Historien bag Nordisk Forum 2014 går tilbage til 80'ernes og 90'ernes store kvindekonferencer i Norden. Dengang var det Nordisk Ministerråd, der tog initiativet og gennemførte Nordisk Forum i Oslo i 1988 og i Turku/Åbo i 1994.

 

Lige som de fire store FN Verdenskvindekonferencer har betydet et enormt løft for den globale kvindebevægelses kamp for kvinders rettigheder, har de nordiske konferencer været med til at sætte nye dagsordener. Både i Norden og globalt.

 

Det er den svenske kvindelobby, der denne gang  har taget initiativ til at genoplive Nordisk Forum. De samlede de nordiske kvindeorganisationer til et seminar for at vejre stemningen for et sådant stort NGO-initiativ. Kvinderådet tilsluttede sig (Med økonomisk støtte fra blandt andre Ligestillingsministeriet), og det samme gjorde kvindeorganisationer fra Norge, Finland og Island.  

 

Se animationsfilm om Nordisk Forum via dette link

 

Nordisk Forums slutdokument kan læses i sin helhed på Kvinderådets hjemmeside via dette link  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Niels Hemmingsens gade 10 Postboks 1069, 1008 Kbh. K Tel/fax.: 3312 8087/3312 6740
Udgiv indhold