Besøg fra Mellemøsten: ligestilling, kommunalpolitik og lidt skønsang

24 November 2010
IMG_1317.JPG

Kvinderådet havde 10. – 14. november besøg af kvindelige kommunalpolitikere fra Mellemøsten i forbindelse med den internationale konference om ”Kvinder, ligestilling og kommunalpolitik i Marokko, Danmark og Jordan” i DGI-byen.

Torsdag tog vi på togtur gennem landet til Århus, hvor vi på rådhuset holdt møde med Lotte Cederskjold, formand for ligestillingsudvalget i Århus kommune, og på Kvindemuseet blev vist rundt i dansk kvindehistorie.

Ligestillingsambassadør Anne-Marie Esper Larsen åbnede fredag konferencen, hvorpå Professor Ulrik Kjær, der forsker i kommunalpolitik ved Syddansk Universitet, talte om 100 års danske erfaringer med kvindelig deltagelse i lokalpolitik. Pia Allerslev (V), borgmester for Kultur og Fritid i København bød vores gæster velkommen til byen og Line Barfod (Ø) talte om den demokratiske vigtighed af kvinders politiske repræsentation. Herpå fortalte repræsentanter fra marokkanske og jordanske organisationer om deres erfaringer med at træne kvinder til politisk deltagelse.

Lørdag fortalte ligestillingskonsulenter, Mia Birk Hansen og Solveig Hvidtfeldt Larsen, fra Københavns Kommune, om mål og udfordringer for ligestillingsindsatsen i København og om landets første ”ligestillingsbarometer”. Efter dansk-mellemøstlig erfaringsudveksling i grupper holdt Drude Dahlerup, professor ved Stockholm Universitet, oplæg om kønskvotiering i forbindelse med parlamentsvalg og afslørede overraskende, at Rwanda ligger på førstepladsen, når det gælder kvindelig repræsentation i politik, hvor Danmark med 37,4 % (2007) er placeret på en trettendeplads. Efter afsluttende kommentarer spiste vi middag med udsigt i Skuespilhuset og vores gæster fyldte, mellem retterne, hele rummet med sang.

 

Læs konferenceoplæggene i de vedhæftede filer.

BilagStørrelse
Dahlerup.ppt123 kB
Oplæg til International konference i Kvinderaadet den 13. november 2010 - Ligestilling i Københavns Kommune2.ppt3.65 MB
ulrikkjaer.ppt298 kB

Niels Hemmingsens gade 10 Postboks 1069, 1008 Kbh. K Tel/fax.: 3312 8087/3312 6740
Udgiv indhold