STEM PÅ EN KVINDE - tværpolitisk demonstration på Rådhuspladsen, Kbh.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

På Københavns Rådhus sidder der en mand på næsten 3 ud af 4 sæder. Og den manglende ligestilling har betydning for den politik, der bliver ført i København.

Ligestilling og lige repræsentation er en tværpolitisk sag og kommer ikke af sig selv. Derfor har de kvindelige kandidater fra Socialdemokratiet taget initiativ til en tværpolitisk demonstration på Rådhuspladsen ”STEM PÅ EN KVINDE”:

”I et lokalpolitisk valgår skal vi tale ligestilling. For kvinder har været underrepræsenteret i lokalpolitik lige siden den første kvinde blev valgt. Og nej, det ser ikke bedre ud i dag. Kun lige under 30% kvindelige lokalpolitikere blev valgt ind ved sidste kommunalvalg, og sådan har det været de sidste 25 år. Og ud af vores 98 borgmestre er der kun 12 kvinder!”, understreger de kvindelige socialdemokratiske kandidater.

"Stem på kvinde" skal gøre vælgerne opmærksomme på den manglende ligestilling i den politiske top i København inden krydset sættes den 21. november 2017.

Lørdag den 9. september kl. 11-13 på Rådhuspladsen kan du møde masser af kvindelige lokalpolitiske kandidater, høre taler af tidligere overborgmester Ritt Bjerregaard og borgmester Ninna Thomsen, lytte til Karina Willumsen og ikke mindst være med til at bakke op om mere ligestilling i politik – se mere her