Grundlovsoptog d. 5. juni 2015

I anledningen af 100-året for kvinder og tyendes valgret i Danmark inviterer Dansk Kvindesamfund til at deltage i et Grundlovsoptog d. 5. juni i Købehavn. 

Optoget tager udgangspunkt i det historiske valgretstog fra 1915, hvor mellem 12-20 000 kvinder gik fra Kastellet til Amalienborg for at give udtryk for, at de endeligt var blevet en del af det danske demokrati. Denne gang vil det dog ikke kun være kvinder, som går med i optoget, men alle som vil støtte op om og fejre alle de ca. 85 procent af den danske befolkning, der før 1915 stod uden for demokratisk indflydelse. Altså en folkelig fejring af det danske demokrati! 

Optoget går fra Grønningen ved Kastellet med Christiansborg som endemål. Her vil det blive modtaget af det officielle Danmark ved en stor festceremoni. 

Alle, som ønsker at støtte op om og fejre det danske demokrati, er velkomne i optoget. Desuden opfordrer vi alle til at videresende denne invitation og sprede kendskabet til optoget så bredt som muligt.  

Ønsker man at deltage som gruppe, vil det være muligt at tage faner og bannere med i optoget. Hvis man kommer som større grupper, kan det desuden være en fordel at tilmelde sig på event@danskkvindesamfund.dk, så sikres man en god placering i optoget. 

Program for Grundlovsoptoget: 

Kl. 9.30 eller før, samling og opstilling på Grønningen. Kom gerne i god tid. 

Kl. 10.30 Afgang 

Kl. 11.30 Ankomst til Christiansborg, hvor der vil være taler og underholdning 

For yderligere informationer kontakt: 

Projektleder Signe Vahlun 

Mail: signe.vahlun@danskkvindesamfund.dk 

Mobil: 28 89 56 72 

 eller  

 Projektmedarbejder 

Torben Hede Hansen 

Mail: torben.hansen@danskkvindesamfund.dk 

Mobil: 28 73 83 81